Waar zijn de investeerders die het haargroeimiddel Esthecin (klik hier voor uitgebreide info) willen financieren? Moeten deze ondernemers noodgedwongen naar Amerika uitwijken? Hoe werkt investeren in Amerika?

Elon Musk, bekend van PayPal, SpaceX en Tesla, is hét voorbeeld van een ondernemer die al enkele keren de juiste plek heeft weten te vinden op het juiste moment, en belangrijker nog, stinkend geluk heeft een exit te kunnen realiseren als minderheidsaandeelhouder én niet emotioneel gebonden is aan een bedrijf. Een overlever die opportunistisch zijn kansen neemt. Bij verkoop aan PayPal in 2002 ontving hij voor 11% van de aandelen 165 mln dollar. Met PayPal was zijn eigen bedrijfje gefuseerd. PayPal werd opgekocht door EBay omdat het eigen betaalsysteem ver achter bleef bij het succes van PayPal onder de klanten van EBay.

In 2004 kocht hij zich in bij het een jaar oude bedrijf Tesla, opgericht door een milieubezeten sportautoliefhebber, Martin Eberhard. In 2013 bezit hij nog 32% van de aandelen met een waarde van 18 mrd. Belangrijke mede aandeelhouders zijn de wereldautomobielspelefs Mercedes en Toyota waarvoor Tesla ‘het laboratorium’ is. Ongetwijfeld met andere zware investeerders dé financiers van Tesla.

SpaceX richtte hij in 2008 op met 100 mln dollar eigen kapitaal. Na 6 jaar van vele mislukkingen investeerde hij zijn laatste privé kapitaal om te proberen te overleven. Vier jaar daarna is hij bijna monopolist in ruimtevluchten en bezit hij een van de twee overheidscontracten om ruimtestation te bevoorraden.

Kan dit nu alleen maar in Noord Amerika? En dan bedoel ik niet het ondernemerschap van Musk, maar het ontwikkelen van unieke bedrijven die met behulp van prive investeerders doorgroeien tot ongekend waardevolle ondernemingen. Geld, Ebitda, groei en intelligent ondernemerschap zijn dé factoren die waarde creeeren. Waarom lukt dat niet meer in Nederland? Waar zijn de investeerders die het haargroeimiddel Esthecin (klik hier voor uitgebreide info) willen financieren? Waar zijn in Nederland de investeerders die bereid zijn hun inleg in 5 jaar 15x te zien verveelvoudigen? Moet een potentiële wereldspeler als Esthecin voor zijn haargroeimiddel voor kapitalisatie naar Amerika? Belachelijk.

Link met mij om mijn blog te zien verschijnen op jouw tijdlijn. Kapitaal beschikbaar voor hoog rendement? Kijk op www.kasku.nl/projecten of bel me.