Een bedrijf verkopen?

Heeft u geen bedrijfsopvolger, een nieuwe uitdaging in het verschiet of u wilt (vroegtijdig) met pensioen gaan, iedereen heeft een eigen reden om het bedrijf te verkopen. Bij Kasku bent u verzekerd van een persoonlijke benadering, passend bij uw persoonlijke situatie. Wij ondersteunen en adviseren u op zakelijk, financieel én emotioneel vlak. Een bedrijf verkopen doet u tenslotte niet dagelijks.

Onze werkwijze

01

Strategische analyse

Een goede verkoop begint bij een gedegen voorbereiding. Een zorgvuldige bedrijfs- en waardeanalyse is hierbij de eerste stap. De waardeanalyse resulteert in de stand-alonewaarde van de onderneming en vormt de basis voor de vraagprijs die we samen in overleg vaststellen. Wij zorgen natuurlijk voor een professionele onderbouwing, zodat we tijdens de onderhandelingen tot een maximale prijs en opbrengst komen. Ook stellen we vast welke partijen in aanmerking komen voor overname van jouw bedrijf.

 
Lees mijn blog

02

Voorbereiding

In de voorbereidende fase stellen we 2 documenten op: een kort anoniem profiel om de interesse te wekken van mogelijk overname kandidaten en een uitgebreid verkoopmemorandum met alle ins en outs van jouw onderneming. Dit laatste ontvangen partijen uiteraard pas na ondertekening van de geheimhoudingsverklaring. Ook zorgen we voor een uitgekiend plan van aanpak met een duidelijke planning. Hierin staat ook welke zoek- en acquisitiekanalen we inzetten.

 

Voorbeeld anoniem profiel

03

Acquisitie

We starten de zoektocht naar geschikte kopers. Partijen die op basis van het anonieme profiel interesse tonen, worden gescreend op onder meer hun achtergrond, reden van interesse en beschikbare middelen. Zo weten we zeker dat we alleen informatie verstrekken aan serieuze kandidaten. Natuurlijk houden we jou goed op de hoogte van de ontwikkelingen. Wil een partij na ontvangst van het verkoopmemorandum de volgende stap zetten? Dan plannen we een kennismaking. Als zowel jij als de potentiële partij hier een goed gevoel van krijgen, starten we de onderhandelingsfase.

04

Onderhandeling

Wij verzorgen een goede onderhandelingsstrategie. In overleg met jou bepalen we de doelstellingen en de mogelijke alternatieven. We onderhandelen met de kandidaat over de structuur van overname en de koopprijs. De uitgevoerde waardeanalyse vormt daarbij een belangrijk uitgangspunt. Het spreekt voor zich dat wij er alles aan doen om valkuilen te vermijden en maximaal voordeel voor jou te behalen.

05

Afronding

Kasku adviseert, maar jij bent degene die beslist. Hebben we overeenstemming bereikt op hoofdlijnen met de kandidaat-koper, hierna leggen we de afspraken vast in een intentieovereenkomst. Vervolgens is het tijd voor het due diligence onderzoek: wij onderzoeken de financiële, fiscale, juridische, commerciële en algemene aspecten. Vaak stelt de bank dit als voorwaarde voor een overnamefinanciering. Is de uitkomst positief? Dan staat niets de deal meer in de weg en wordt de koopovereenkomst opgesteld. Na ondertekening volgt de laatste stap: het bezoek aan de notaris. Jij draagt hier de onderneming of aandelen over en ontvangt via de notaris de koopprijs.

Lees:
Bedrijf voor €1
verkopen?

Lees:
Valkuilen bij verkoop
van je onderneming

Download e-book:
bedrijf verkopen?
(153 pag.)

Partner voor intermediairs

Bent u accountant, bankier, jurist of fiscalist? Dan weet u dat bij een bedrijfsovername veel komt kijken. Uw klant verdient gewoon de allerbeste begeleiding. Kies daarom voor samenwerking met Kasku. Wij coördineren het verkooptraject en zetten ons uitgebreide netwerk in om kandidaat-kopers te vinden. Zo verzekert u uw klant van een soepele en geslaagde bedrijfsoverdracht.

Door samenwerking met Kasku zet u in op succes.

Kasku voor intermediairs

Wij zorgen voor een perfecte coördinatie van het proces. Tevens zetten we ons netwerk in om kandidaat-kopers te vinden.

Maakt u gebruik van onze expertise, dan verzekert u de klant van een soepele en geslaagde bedrijfsoverdracht. U kunt zich volledig richten op uw eigen specialisme. Daarnaast houden we u uit de wind. Eventuele verstoringen in de relatie tussen u en de klant worden zodoende voorkomen.

Laten we kennismaken

Bij Kasku nemen we graag de tijd voor u. Plan een (online) kennismakingsgesprek en we bekijken samen wat uw mogelijkheden zijn. Of we komen naar u toe, plannen een videocall, wat u het prettigste vindt.

Meer weten?

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking

Kasku Value Creation

De onderneming Kasku creëert waarde voor ondernemers door bedrijfsontwikkeling, vastgoedontwikkeling, kapitaalwerving of zorgt door bedrijfsoverdracht voor een exit in klinkende munt voor de ondernemer. Waarde bouwen en omzetten in klinkende munt is onze missie.

CONTACT

Mgr. Claessensstraat 10
6131 AJ Sittard

Kantoor: +31 (0)46 20 60 000
Mobiel.  : +31 (0)6 50 737 414

E-mail: info@kasku.nl