10 REDEN OM EEN BEDRIJF OVER TE NEMEN

1. UW BEZIT WORDT MEER WAARD

De waarde van uw onderneming wordt bepaald door de mate waarin winst wordt gerealiseerd. De mate van winst is vooral afhankelijk van het volume van de omzet. Hoe meer omzet, hoe meer winst, hoe meer uw onderneming en daarmee uw bezit waard is.

2. UW PENSIOEN WORDT AANTREKKELIJKER

Ooit zult u willen of moeten stoppen met werken. Uw onderneming heeft u jarenlang voorzien in inkomen. Wanneer u stopt met werken zal uw inkomen uit andere bron moeten voortkomen. Dat kan de verkoop van uw woning zijn maar ook de verkoop van uw onderneming. Hoe meer winst uw onderneming maakt, hoe meer deze opbrengt bij verkoop, hoe groter uw pensioen. Voor meer winst heeft u meer omzet nodig. Ook eerder stoppen is daardoor een mogelijkheid. Of zelfs wijzigen van bedrijfstak.

3. RISICOSPREIDING VERHOOGT DE CONTINUÏTEIT VAN UW INKOMEN

Aan de opbouw van uw bedrijf heeft u jaren gewerkt om te komen waar u nu bent. Door een omstandigheid van buiten kan de onderneming pardoes omvallen. Een tweede bedrijf dat is overgenomen om zelfstandig te functioneren in een ander marktsegment, is mogelijk niet gevoelig voor die omstandigheid. Het kan altijd gebeuren dat een bedrijf failleert. Twee gelijktijdige faillissementen is zeldzaam. Het voorkomt u direct alle inkomen kwijt raakt.

4. DOOR SYNERGIE STIJGT UW WINST EN DAARMEE DE WAARDE VAN UW BEZIT

Voor het bedrijf dat u overneemt heeft u na samenvoeging gezamenlijk minder kosten dan wanneer elk bedrijf zelfstandig opereert. U kunt volstaan met één directeur/ondernemer, besparen in de marketingkosten, de huisvestingskosten of de verkoopinspanningen.

5. U MAAKT UW ONDERNEMING VEEL SNELLER MEER WAARD

Organische groeien, dus uw klantenbestand klant voor klant uitbreiden, gaat tergend langzaam. Met een overname kunt u het klantenbestand met één actie uitbreiden van de een op de andere dag.

6. GROEI DOOR OVERNAME IS MAKKELIJKER

25% of zelfs maar 10% groeien per jaar op organische wijze is kostbaar en onzeker omdat hiervoor marketingkosten gemaakt moeten worden waarvan het resultaat niet vooraf bekend is. Een bedrijf overnemen is eenvoudiger. Je weet hoeveel klanten je koopt voor welk bedrag.

7. HET DOET UW VISIE UITKOMEN

Ambitieuze ondernemers hebben een visie waarom, wat, hoe en waar ze willen komen. Een goed vooraf geselecteerde onderneming kan dit invullen.

8. U BENT ONDERNEMER

Ondernemers zijn ambitieus en visionair. Een ondernemer wil niet stilstaan. Stilstand is achteruitgang. De energiekste en sterkste fase in het leven van een ondernemer is 35 tot 55 jaar. Dat zijn de bepalende jaren om een robuust fundament in de onderneming te leggen. Dat is ook de leeftijd dat nog ondernemingsrisico genomen durft te worden. Er is nog tijd genoeg om eventuele fouten te herstellen.

9. EEN OVERNAME IS EENVOUDIG TE FINANCIEREN

Banken willen zekerheid. Dat ontlenen ze aan historische cijfers. Zij financieren op basis van het verleden en niet op basis van verwachtingen in de toekomst. Het lukt u niet een geldlening van 150.000 Euro van een bank te krijgen voor financiering van marketinginspanningen om uw klantenbestand te verdubbelen. Het lukt wel een geldlening van 150.000 Euro aan te trekken voor overname van een onderneming waardoor u uw klantenbestand verdubbeld.

10. IN 5 JAAR VERDIENT U DE KOOPSOM TERUG

Een bedrijf kopen is een investeringsbeslissing. De terugverdientijd is meestal slechts 4 tot 5 jaar. Met de cashflow (netto winst + afschrijvingen) lost u de geldlening voor de koopsom af.

Bel me gerust of e-mail me. Ook zaterdag of zondag. Mobiel: +31 (0)6 50 737 414 Email: michel.horn@kasku.nl

Wij helpen u een passend bedrijf te vinden tegen een passende financiering zonder eigen geld. Boek hier een telefonisch adviesgesprek voor toelichting.