Te Koop Aangeboden: Zwemschool …… met sauna en ijsje? 

Daar sta je dan in je zwembroekje. Als broekie van 3 jaar. De peuterschool ken je inmiddels wel. Lekker de hele dag kleuren en blokken stapelen. Beetje je mede-peuters treiteren. Ja, wel zo geinig. Geen serieus werk. Maar nu, zonder dat je ouders je goed hebben voorgelicht, staat opeens een sergeant je te instrueren dat je beide handen gelijk moet sluiten en vervolgens je benen met alle kracht naar achter moet duwen. Wat wil die man toch toch van me? Alsof ik een kikker bent. Ik heb al moeite om met die vervelende bandjes om mijn bovenarmen niet kopje onder te gaan. Ik snap ook mamma niet. Waarom was ze vriendelijk tegen die strenge man. Ze laat me met nog 4 andere peuters aan mijn lot over. Een halfuur lang water happen. Zwemmen moet je leren, zegt ze. Ik snap er niks van. Ik ga liever naar hiernaast. Lekker met mijn blote kontje tussen de andere blote konten. Wel vreemd overigens. Volgens mij is de verwarming stuk. Ze zweten zich allemaal een ei uit. Hun kleren hebben ze van de warmte allemaal al uitgedaan. En ze hebben allemaal een rood hoofd. Papa zou dat wel leuk vinden. Die zie ik thuis ook wel eens naakt en bezweet uit de slaapkamer komen om zijn sigaretten te halen. Daar heb ik gelukkig nooit last van. Ik heb het nooit zo heet. Ik ben blij dat het zo weer over is. Krijg ik weer een ijsje of frietjes als beloning van die aardige mevrouw bij de ingang.

Zo stel ik me een beetje voor hoe ik als kind zou denken wanneer ik bij Huub mijn zwemlessen zou hebben gevolgd. Na 30 jaar gaat hij met pensioen en verkoopt hij zijn onderneming. Hij heeft er al die jaren een verdraaid goede boterham door gegeten. 300 kinderen per jaar leren zwemmen gedurende 30 jaar. Dat is een voetbalstadion vol bij een reünie. Heeft hij een leuke bungalow aan over gehouden ook. Maar nu wordt hij 70 jaar in februari en geeft hij het stokje over. Zijn omzet is stabiel en het marktgebied ruim met weinig concurrentie. Zijn opvolger kan met nieuwe energie een nog betere boterham verdienen. Dubbel beleg, zeker weten. Kansen genoeg. Een gespreid bedje. Goede reputatie met een naamsbekendheid die voor een voortdurende stroom van klanten zorgt. Je kunt zelfs ‘boven de zaak wonen’. Heerlijk, nooit meer in de file. Huub biedt zijn in Zuid Oost Limburg gelegen zwemschool met sauna en horeca te koop aan. Meer informatie over dit project kun je hier vinden.

Link met mij om mijn blog te zien verschijnen op jouw tijdlijn. Voor koop van je eigen onderneming zonder eigen geld, verkoop van je onderneming, bedrijfswaardering, waardecreatie en kapitaalwerving kun je altijd contact met me nemen.

Vraag een gratis boek aan over waardering en over kopen en verkopen van een onderneming.

By | 2018-04-13T10:39:29+00:00 13 december, 2017|Overname onderneming, Verkopen onderneming|