Bedrijfsoverdracht 2020-06-22T08:28:57+00:00

BEDRIJFSOVERDRACHT

Verschillende stappen moeten worden doorlopen. Om het verkoopproces efficiënt te laten verlopen, wordt een informatiememorandum, anoniem verkoopprofiel en teaser opgesteld. Ieder voor hun eigen functie. Waarde- en prijsbepaling zijn onderdeel hiervan.

LEES MEER

MAAK UW BEZIT LIQUIDE

Is uw onderneming daar klaar voor? Heeft u de juiste juridische structuur om fiscaal vriendelijk te verkopen? Hoe waren de prestaties in het verleden? Wat zijn uw verwachtingen voor de toekomst? Is de onderneming van u afhankelijk? Hoeveel leveranciers heeft u?

Deze vragen en vele meer zijn aandachtspunten van belang voor een koper. Ze bepalen mee de waarde van uw bezit en de uiteindelijke opbrengst. Structurering, waardering en verkoopklaar maken zijn onderdelen van de voorbereiding. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.

Verschillende stappen moeten worden doorlopen bij een bedrijfsoverdracht. Om het verkoopproces efficiënt te laten verlopen, wordt een informatiememorandum, anoniem verkoopprofiel en teaser opgesteld. Ieder voor hun eigen functie. Waarde- en prijsbepaling zijn onderdeel hiervan.

Vervolgens start de werving en selectie van kopers en het voeren van onderhandelingen. Waar vind ik de kopers, welke zijn geschikt en hoe krijg ik een goede prijs? Dat vraagt soms stalen zenuwen, creativiteit en onderhandelingsvaardigheden. Geen situatie is identiek.

Tenslotte volgt de intentieverklaring, het boekenonderzoek door koper en de koopovereenkomst.

VERTROUWEN

Vertrouwelijkheid en discretie staan bij het hele proces uiteraard voorop.

Tenslotte plaatst u alleen een bord in de voortuin wanneer u een woning verkoopt maar niet wanneer u uw onderneming verkoopt.

Kasku ontzorgt u geheel tijdens dit proces en werkt daarbij uitsluitend op basis van ‘no cure, no pay’. Dus geen opstartkosten of andere verborgen kosten! Zo krijgt u bij een verkoopopdracht tevens de bedrijfswaardering gratis.

Gratis advies gesprek

Klik hier voor een gratis bel gesprek.

Gratis advies email

Vraag hier uw gratis advies email aan.